logo

MyFin voor u en uw gezin

Bescherm uw gezin. Wij gaan mee in uw groei.

U bent op zoek naar de beste manier om uw geld beter te doen renderen? MyFin helpt u daar graag bij. Bij ons vindt u het beste, onafhankelijke advies voor interessante spaar- en beleggingsproducten.

U bent op zoek naar
Uw pensioen
Sparen en beleggen
Verzekeren
Uw pensioen
Sparen en beleggen
Verzekeren
Arrow Arrow

Uw pensioen

Wij helpen met uw appeltje voor de dorst

In ruil voor uw jarenlange bijdrage aan de maatschappij heeft u na uw loopbaan recht op een pensioen. In de meeste gevallen ligt dat echter een stuk lager dan uw laatste loon. Een stijging van de pensioenen is door de vergrijzing namelijk niet evident. Vele mensen zijn echter gewoon aan een bepaald levenscomfort en willen na daar na hun pensioen liefst zo weinig mogelijk aan inboeten. Op tijd beginnen te sparen voor uw oude dag is daarom de boodschap. In vele gevallen levert het een interessant fiscaal voordeel op terwijl er vaak ook een vast rendement of winstdeelname is.

Daar helpt MyFin u graag mee. Wij stellen u volledig onafhankelijk de formules voor die het best bij u passen. Zo vindt u bij MyFin meerdere interessante formules voor pensioensparen en fiscaal langetermijnsparen.

banner

Sparen en beleggen

Fiscaal sparen

Sparen en beleggen met belastingvoordeel de overheid rekent meer en meer op u om mee te sparen zodat u ook na uw pensioen uw levensstandaard op peil kunt houden.
Ze biedt u daarom 2 mogelijkheden om via fiscaal sparen uw steentje bij te dragen, en beloont u met fiscale voordelen.

Pensioensparen
(via een pensioenspaarverzekering)
 • elk jaar bepaalt de overheid het maximumbedrag dat u kunt storten
 • 30% van het bedrag dat u spaart, komt het jaar daarna naar u terug
 • via een belastingvoordeel
 • u krijgt een vast rendement en een winstdeelname
Fiscaal langetermijnsparen
 • langetermijnsparen zit in dezelfde fiscale korf als de kapitaalsaflossingen en intresten van uw hypothecaire lening en als de premies die u betaalt voor een schuldsaldoverzekering.
  Zolang uw hypothecair krediet loopt, kunt u hiermee geen fiscaal voordeel halen. Kom dus zeker over langetermijnsparen praten wanneer uw leningen afgelost zijn.
 • het bedrag dat u jaarlijks kunt sparen is afhankelijk van uw inkomen
 • 30% van het bedrag dat u spaart, komt het jaar daarna naar u terug
  via een belastingvoordeel
 • u krijgt een vast rendement en een winstdeelname

Niet fiscaal sparen

Sparen zonder belastingvoordeel
Wanneer u fiscaal sparen alléén onvoldoende vindt om later een zorgeloos pensioen te genieten, kunt u ook ‘gewoon’ sparen of beleggen.

Wij bekijken eerst welk risicoprofiel u hebt (bent u eerder voorzichtig, of bent u bereid om enig risico te nemen), en daarna polsen we naar uw beleggingshorizon. Hoe beter we u kennen, hoe gemakkelijker wij oplossingen op maat voor u kunnen uitwerken.

Wij geven u graag alle uitleg over het onderscheid tussen

 • veilig sparen (‘tak 21’ en ‘tak 26’), waarbij u een kapitaalsgarantie en een vast rendement krijgt (met eventuele winstdeelname).
 • en anderzijds meer risicodragende formules (‘tak 23’), waarbij u belegt in fondsen van activa, aandelen, obligaties enz. met een potentieel hoger rendement, maar waar uw inleg niet altijd gewaarborgd is.
comp

Wij geven u graag alle uitleg over het onderscheid tussen

 • veilig sparen (‘tak 21’ en ‘tak 26’), waarbij u een kapitaalsgarantie en een vast rendement krijgt (met eventuele winstdeelname).
 • en anderzijds meer risicodragende formules (‘tak 23’), waarbij u belegt in fondsen van activa, aandelen, obligaties enz. met een potentieel hoger rendement, maar waar uw inleg niet altijd gewaarborgd is.

Er bestaan ook combinaties van beide systemen waarbij kapitaalsgarantie wél samengaat met een mogelijk hogere opbrengst. Een standaardoplossing is er echter niet.

De beste manier om voor u de beste oplossing te vinden, is via een persoonlijk gesprek, om uw mogelijkheden, verwachtingen en doelstelling beter te begrijpen.

Beleggen

Vermogensbeheer

“Vanuit een proactieve opvolging vinden wij het onze taak om te zorgen voor uw vermogen”

“Vanuit onze luisterbereidheid komen we tegemoet aan uw wensen waarbij we voorstellen formuleren, deze voorstellen opvolgen en bijsturen waar nodig”

“Elk advies wordt geformuleerd vanuit deskundigheid en competentie”

“Vanuit een grote servicegerichtheid en opvolging bouwen we vertrouwen op en zijn we nauw betrokken bij uw persoonlijke situatie”

Successiebegeleiding

Een goede successiebegeleiding begint bij een goed successieplan. Door een gedreven aanpak via stappenplan zorgen we voor financiële gemoedsrust. Het in kaart brengen van uw vermogen zowel onroerend als roerend is hierbij van essentieel belang.

Iedere situatie is immers anders en kan veranderen door de jaren heen. Er zijn heel wat mogelijkheden om uw vermogen over te dragen naar uw dierbaren zonder daar een heel hoge erfbelasting voor te moeten betalen…

Een aantal mogelijkheden :

– Schenken: “gegeven is gegeven” maar u kan toch via bepaalde technieken de controle over uw vermogen behouden

– Testament

– Huwelijksstelsel: is een update nodig, is er een keuzebeding…

– Oprichten maatschap

 

De fiscale druk in België was nog nooit zo groot, dit impliceert dat er ook op successievlak constant veranderingen worden aangebracht.

Kortom we zorgen voor de continuïteit van uw vermogen !!

Brandverzekering

De brandverzekering biedt je bescherming tegen schade aan je woning en inboedel. Denk daarbij aan schade door brand, maar ook schade door storm, vandalisme, sneeuw en hagel. Aanvullend dekt ze ook de burgerlijke aansprakelijkheid naar anderen toe.

Diefstal

De diefstalverzekering is een optionele dekking die je kan toevoegen aan jouw brandverzekering en dient je te beschermen tegen diefstal en vandalisme. De verzekeraar vergoedt je financieel voor de schade aan jouw woning en inboedel ten gevolge van vandalisme of (poging) tot diefstal.
De diefstalverzekering dekt de schade in het geval van:

 • Inbraak (bijvoorbeeld een geforceerde deur)
 • Inklimming (bijvoorbeeld via een ladder)
 • Gebruik van valse, gestolen of verloren huissleutels
 • Onopgemerkt binnendringen (bijvoorbeeld persoon die zich voordoet als iemand die de meterstanden komt opnemen)
 • Binnendringen met medeplichtigheid van iemand die binnen mag (diefstal wordt doorgaans uitgesloten bij familieleden en huispersoneel)
 • Diefstal gepleegd met geweld of na bedreiging

De diefstalverzekering dekt niet (altijd) in het geval:

 • Diefstal van huisdieren en demonteerbare onderdelen van je woning
 • Diefstal van motorrijtuigen of aanhangwagens uit een garage en voorwerpen van buiten de woning
Zonnepanelen

De brandverzekering dekt jouw zonnepanelen tegen onder andere brand, storm en hagel. Voor sommige brandverzekeraars dien je een bijpremie te betalen voor zonnepanelen, voor andere dan weer niet.
Laat sowieso jouw brandverzekeraar weten dat je zonnepanelen gaat plaatsen. Zo weet je zeker dat je voldoende kapitalen verzekerd hebt.

Tuin

Terras & tuin. Deze optie biedt een optimale dekking voor jouw planten, jouw spullen in het tuinhuis en jouw meubels, materieel en andere inhoud voor het gebruik of aanleg van de tuin.

Autoverzekering

Je bent wettelijk verplicht minstens een BA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je met jouw wagen aan derden toebrengt.
Naast de verplichte BA autoverzekering kan je kiezen voor meer uitgebreide verzekeringsformules zoals de mini-omnium en full-omnium die meerdere dekkingen bevatten dan de standaard BA verzekering.

Assistance

Europ Assistance is al 25 jaar de marktleider voor reisverzekeringen in België. De activiteiten van Europ Assistance zijn over de jaren meer en meer rond twee hoofdthema’s ontwikkeld: reisbijstand en autobijstand in België en in het buitenland.
Europ Assistance heeft dankzij zijn engagement tegenover zijn klanten een stevige reputatie opgebouwd wat betreft de kwaliteit van de dienstverlening. Het is door een ervaring van 50 jaar dat Europ Assistance efficiënt de vele gevolgen van een ongeval in het buitenland kan aanpakken.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering is er om je belangen te behartigen wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor je schade hebt geleden of schade hebt veroorzaakt.

Bestuurdersverzekering

Noch de verplichte autoverzekering, noch de omniumverzekering, zullen je vergoeden voor de lichamelijke schade mocht je als bestuurder van een auto verantwoordelijk worden gesteld voor het motorrij-ongeval (cfr artikel 29bis van de Wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen in België).
Je geniet wel van die bescherming dankzij het afsluiten van een bestuurdersverzekering.
Opgelet: in tegenstelling tot de verplichte ba autoverzekering, is de inhoud van de bestuurdersverzekering niet wettelijk bepaald. Met andere woorden, elke verzekeraar bepaalt zelf het bedrag en de premie van die verzekering.

Oldtimers

De oldtimerverzekering is een specifieke verzekering voor wagens die ingeschreven zijn als oldtimer. Je bent echter niet verplicht om deze verzekering voor jouw oldtimer af te sluiten. Je kan dus perfect jouw oldtimer laten inschrijven als een ‘gewone’ wagen.

Fietsverzekering

De fietsverzekering beschermt jouw fiets tegen diefstal en/of schade. Als je een verzekering voor je fiets afsluit kan je kiezen tussen de gewone fietsverzekering (diefstal) of een omnium fietsverzekering (diefstal en schade). Zo kan je zonder zorgen genieten van jouw fietstocht, en dat wereldwijd.

Familiale verzekering

Een familiale verzekering of BA familiale dekt de schade die jij, iemand uit jouw gezin of jouw huisdier toebrengt aan derden. Zowel de lichamelijke als materiële schade wordt in de familiale verzekering vergoed.
Opgelet: indien jij of iemand van jouw gezin slachtoffer is van lichamelijk en/of materiële schade door een derde, kan je geen beroep doen op de eigen familiale verzekering.

Hospitalisateiverzekering

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering die jou en je gezin beschermt tegen de kosten van een (onverwachte) ziekenhuisopname. Dat kan gaan om daghospitalisatie of langdurige opname. Hoe dan ook voorkom je met een hospitalisatieverzekering onaangename financiële verrassingen achteraf.

Ongevallenverzekering

Je auto en je huis zijn goed verzekerd. En als zoon- of dochterlief een bal door het raam van de buren knalt, komt de familiale verzekering tussenbeide. Maar is de schade die je zelf kan oplopen wel verzekerd? Dat wordt vaak vergeten.
Bij een ongeval tijdens het werk kun je als loontrekkende terugvallen op de verplichte arbeidsongevallenverzekering van je werkgever, maar daar ben je in je vrije tijd niets mee. Daarom is er de ongevallenverzekering die je financiële bescherming biedt wanneer je in de privésfeer het slachtoffer van een ongeval wordt. Bijvoorbeeld wanneer je van een ladder valt of niet alleen de haag, maar ook je vingers snoeit. En ook voor sportievelingen is zo’n verzekering geen overbodige luxe want de kosten van tijdelijke of zelfs blijvende lichamelijke schade na een sportongeval kunnen hoog oplopen.
Goed om weten: Ben je zelfstandige? In de meeste gevallen dekt de lichamelijke ongevallenverzekering ook de kosten van een ongeval tijdens het uitoefenen van je beroepsactiviteit.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering is er om je belangen te behartigen wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor je schade hebt geleden of schade hebt veroorzaakt.

Reisverzekering

Een reisverzekering of reisbijstandsverzekering sluit je af voor een korte of langdurige periode. Je bent dan verzekerd tegen materiële en lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens jouw reis of vakantie.

Tandzorg

Een tandzorgverzekering is een verzekering die je kan afsluiten voor jezelf en je gezinsleden als aanvulling op jouw ziekteverzekering. De wet voorziet dat iedereen in België verplicht een ziekteverzekering afsluit bij een ziekenfonds naar wens, maar deze wettelijke ziekteverzekering dekt niet alle behandelingen of voorziet slechts een beperkte tussenkomst (ongeveer 57% – cijfers OESO tandheelkunde 2012).

Waarom MyFin
VOLLEDIG ONAFHANKELIJK
GEBUNDELDE KRACHTEN
STERK AANBOD
Verzekeren
24/7 BESCHIKBAAR
VOLLEDIG ONAFHANKELIJK
GEBUNDELDE KRACHTEN
STERK AANBOD
Verzekeren
24/7 BESCHIKBAAR
Bij MyFin maken we tijd om naar u te luisteren om zo meer zicht te krijgen op uw behoeften. Vanuit deze globale benadering gaan we samen met onze experts op zoek naar oplossingen die aan uw huidige en toekomstige noden voldoen. Zo geniet u in elke fase van uw privé- en beroepsleven van een optimale bescherming van uw familie, uw vermogen en uw toekomst.
Bij ons krijgt u volledig onafhankelijk advies over wat voor u de beste oplossing is. Onze experten zijn continu beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en uit ons topaanbod samen met u de beste investeringsproducten te kiezen.
Contacteer ons meteen