logo

Fietsdiefstallen nemen sterk toe in Brussel

Het aantal fietsdiefstallen in Brussel blijft stijgen, in tegenstelling tot de rest van het land

Door een forse toename van het aantal diefstallen op de openbare weg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is het parkeren in een gemeente van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (van postcode 1000 tot 1210) enkel door de P fiets-verzekering van AEDES gedekt. Dit is zo als de verzekerde fiets zich bevindt in:

  • een volledig afgesloten, overdekt en vergrendeld privélokaal (geen verplichting van bevestiging aan een vast punt via het kettingslot waarnaar wordt verwezen);
  • OF in een lokaal dat enkel voor gemachtigde personen toegankelijk is (met verplichting van bevestiging aan een vast punt via het kettingslot waarnaar wordt verwezen).

De diefstal van fietsen die buiten zijn gestald, blijft gedekt in alle andere postcodes van het land is de fiets met een in uw overeenkomst vermeld hangslot aan een vast punt is vastgemaakt.

 

Opgelet! Wist u dat?

Wanneer u een gemeenschappelijke fietsberging gebruikt die u bijvoorbeeld met buren of collega’s deelt, uw fiets ook steeds moet worden vastgemaakt aan een vast punt. Dit omdat op deze manier ook derden toegang hebben tot uw fiets net zoals op de openbare weg.
Enkel bij een 100% private, gesloten en slotvaste berging moet de fiets niet aan een vast punt worden verbonden.